Thursday, May 11, 2006

Περί μοντάζ

Το προηγούμενο ποστ το ξανανέβασα μόνο και μόνο για την κοπελιά στην οποία είναι αφιερωμένο. Για αυτούς που έγραψαν και ρώτησαν γιατί το εξαφάνισα, εδώ και η εξήγηση.

Όταν γράφω κάτι, δεν με ενδιαφέρει καθόλου αν αρέσει ή δεν αρέσει στους άλλους. Θα το αφήσω online και πάει, τελείωσε!

Όταν γράφω κάτι και δεν το γουστάρω εγώ, τότε αλλάζουν τα πράγματα...

Πρώτα απ’όλα γράφω για την πάρτυ μου, για να τα βλέπω και να τα σκέφτομαι εγώ... και μετά για τους υπόλοιπους.

Χαίρομαι αν αυτά που γράφουν αρέσουν σε κάποιους. Χαίρομαι επίσης όταν δεν τους αρέσουν, γιατί έτσι πρέπει να είναι τα πράγματα. Χαίρομαι να διαβάζω σχόλια και από τους δυο. Ο καθένας όπως του αρέσει!

Τελικά κατάλαβα ότι δεν με γουστάρω όταν γράφω μέσα στα νεύρα και την τσαντίλα και δεν γουστάρω να τα διαβάζω όταν έχω πλέον ηρεμήσει. Έτσι απλά.

Αυτά που παρέληψα από το προηγούμενο ποστ ήταν:

- Οι χριστοπαναγίες. Και τις σιχάθηκα, και δεν αξίζουν στην κοπέλα.

- Έχω Τούρκους συνάδελφους, συμμαθητές, μαθητές, γνωστούς και μία φίλη και δεν συμμερίζομαι την γνώμη πολλών ότι το κάθε τι μουσουλμανικό είναι άρρωστο ή κακό. Υπάρχουν στην Γερμανία πολλοί Τούρκοι πλέον σε υψηλές πολιτικές και οικονομικές θέσεις, παιδιά μεταναστών που ήρθαν εδώ για μια καλύτερη ζωή από την πατρίδα τους. Παρ’όλ’αυτά, όταν ακούω τέτοιες ιστορίες, μου ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι και σκέφτομαι: «Γαμώτο, ότι δεν κατάφερε η κωλοφάρα με το σφάξιμο, το κατάφερε τώρα με τα γυράδικα».

Γιατί; Δεν ξέρω γιατί. Γίνομαι σαν την γιαγιά στο My big fat greek wedding που φώναζε «Τούρκοι! Τούρκοι!», στα καλά του καθουμένου... Μπορεί να είναι στο DNA μας, κατάλυπο των 400 χρόνων αποχαύνωσης στο πέρασμα τους. Μπορεί να είναι ότι ξεχνάω πως και στην Ελλάδα γίνονται ακόμα τέτοια πράγματα, πως ο Μεσαίωνας είναι ακόμα μέσα μας, και περιμένει να ξυπνήσει όταν χάνουμε τον έλεγχο. Μπορεί.........., απλά δεν έχει σημασία, πάρ’το απόφαση!

Πάω τώρα να διαβάσω πάλι το παραμύθι του iolithikos στο προ-προηγούμενο ποστ να ξαναηρεμήσω. Αυτά.

Labels:

6 Comments:

Blogger Krotkaya said...

Δεν εχει να κάνει με τούρκους, έλληνες ή όποια εθνικότητα. έχει να κάνει με τον πολιτισμό. Και για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ πως όσα έθνη ασπάζονται το μουσουλμανισμό δνε είναι πολιτσμένα, έλεος!
δεν είναι πολιτισμένος όποιος δεν σέβεται την ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια και το δικαίωμα κάθε ανθρώπου να ζει όπως γουστάρει εφόσον δνε ενοχλεί τους άλλους. Θέλουν να φοράνε μαντήλα; ας τη βάλουν, αλλα δε μπορούν να την επιβάλλουν και στους άλλους. είναι καλά τώρα που ο ανηψιός του δολοφονου είναι ορφανός δηλαδή; και όταν μεγαλώσει, τι θα του πει η γιαγια του; τη μάνα σου τη σκότωσε ο θείος σου γιατί ήταν ανήθικη;

11:53 PM  
Blogger philos said...

Ακολούθησα την επιθυμία σου και έσβησα το comment μου από το post με το παραμύθι.
Έκανες το σωστό. Έγραψες αυτό που νιώθεις, αυτό που θα έλεγες χωρίς να ντραπείς σε μια παρέα.
Chuss!

6:26 AM  
Blogger triantara said...

@krotkaya: τα δικαστήρια δεν θέλουν να δώσουν το παιδί στην οικογένεια αυτή. θα δούμε. αν μεγαλώσει μαζί τους, η μάνα του θα είναι μια γυναίκα που "πέθανε για την τιμή της". κάπως έτσι θα άρχιζε η πλύση εγκεφάλου του μικρού.

@philos: αχ βρε phile, όχι, δεν ήθελα να το σβήσεις. απλά ήθελα να συνεχίσουμε εδώ. μην ξανασβήσεις σχόλιο σου, σε παρακαλώ. κανένας να μην σβήσει. όλα είναι πολύτιμα!

10:41 AM  
Blogger philos said...

Your wish is my command!
Έγινε, σε καταλαβαίνω απόλυτα!

3:21 PM  
Anonymous Anonymous said...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»

7:19 PM  
Anonymous Anonymous said...

Really amazing! Useful information. All the best.
»

7:30 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home