Saturday, December 15, 2007

Χριστουγεννιάτικα ψοφίμια

Pic by okcpu

Μια και έχουμε γιορτές είπα να ξεκινήσω μια σειρά ποστακίων που θα είναι κάργα στο ύφος των Χριστουγέννων, για να ζεσταίνονται οι καρδιές μας και οι κώλοι μας με το κρύο που κάνει (κι άμα χιονίσει να με χέσετε ;)

Πήγα τις προάλλες στο σπίτι κάτι γνωστών. Μας είχαν καλέσει σε επίσκεψη.
Να η πρώτη λέξη που μισώ σ'αυτήν την ιστορία. Όταν πηγαίνεις "επίσκεψη", συνήθως δεν ξέρεις τους οικοδεσπότες και τόσο καλά, πρέπει να βάλεις τα καλά σου, να προσέχεις τι λες, να κάνεις ότι ενδιαφέρεσαι για αυτό που σου λένε, να επαινείς την κυρά του σπιτιού για το μαγείρεμα και την διακόσμηση, κι ας ήταν το μοσχαράκι ανάλατο ή αν δεν σου κάθισε καλά το τιγρέ κάλυμα του καναπέ.

Θα κάνω εμετό...

Τέσπα, δεν είναι το θέμα μου αυτό. Το θέμα μου είναι ότι μπήκα στο σπίτι τους και φάτσα κάρτα είχαν την χριστουγεννιάτικη ντεκορασιόν...

Έχετε μπει ποτέ σε ψυγείο χασάπικου; Εγώ είχα κάποτε αυτήν την τιμή.
Έχετε δει πως είναι τα μουσχάρια κρεμασμένα ανάποδα;
Το αίμα που έχει στάξει και παγώσει κάτω απ'τα κουφάρια τους;


Και τι σχέση έχει το σφαγείο με τα Χριστούγεννα μαρή;
Κάτσε ντε...

Σκεφτείτε να έχετε καλεσμένους, να τους ανοίξετε την πόρτα, να μπουν στο καθιστικό σας και να δουν κρεμασμένο από το ταβάνι ένα γδαρμένο ψοφίμι.
Να κάθονται όλοι γύρω-γύρω από το ψοφίμι αυτό και να πίνουν κόκκινο κρασάκι.

Να επαινούν την οικοδέσποινα για την ωραία διακόσμηση και τις γιρλάντες που έβαλε γύρω απ'το σφαχτάρι.
Κι αυτή να γελάει και να λέει ότι ο άντρας της, που είναι καλλιτέχνης, ανέλαβε την τιμή να το διακοσμήσει.

Θα μου πεις τώρα, τα στολίδια είναι μέρος της "γιορτής". Νά η δεύτερη λέξη που δεν μου κάθεται με τίποτα εδώ...

Δεν λέω, μ'αρέσουν κι εμένα τα εφέ και τα λαμπάκια, το ψέμα των Χριστουγέννων και δεν με χαλάνε καθόλου οι 2 βδομαδούλες που θα πάρω άδεια.

Και τώρα έρχονται οι 3 λέξεις που δεν θέλω με τίποτα να βλέπω στην ίδια φράση.

Pic by applefight

Αν ξαναμπώ σε σπίτι που θα έχει άλλο ένα "αληθινό χριστουγεννιάτικο δέντρο", δηλαδή σφαγμένο, στολισμένο με γιρλάντες και περιτριγυρισμένο με δωράκια και καρτούλες, στο ορκίζομαι ότι θα πάρω την οικοδέσποινα από το μαλλί και θα βάψω τους φρεσκοβαμμένους τοίχους της μεσοαστής και παράνομης μεζονετούλας της με τα γκρίζα και ανενεργά κύτταρα του εγκεφάλου της.

Καλές γιορτές!

ακούτε: Mel & Kim - Rocking aroung the Christmas Tree

Labels:

17 Comments:

Blogger Loth said...

ΕΛΕΟΣ..!
ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΔΕΡΝΕΙ ΝΑ ΤΗΝ ΑΠΛΩΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΣΤΗ ΣΕ ΚΟΡΔΟΝΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΤΑ ΜΠΑΛΑΚΙΑ ΤΟΥ ΣΥΖΗΓΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΘΟΥΝ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΙ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ!
ΑΝΤΕ ΜΗ ΓΑΜΗ ΠΑΛΙ!
Α..ΚΑΛΗΜΕΡΕΕΕΣ!

11:54 AM  
Blogger An-Lu said...

Τόσες πλαστικούρες υπό μορφήν δέντρου κυκλοφορούν...χάθηκε να βάλει μία;

12:10 PM  
Anonymous mpampakis said...

Χμ... Κι όμως δεν είναι τόσο απλό.

Σε περίληψη: υπάρχουν άνθρωποι στο βουνό που καλλιεργούν (και) έλατα, με σκοπό να τα πουλήσουν για στόλισμα. Τα δέντρα αυτά φυτεύονται σε ιδιόκτητα κτήματα, που δύσκολα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλη καλλιέργεια, και συνήθως ανανεώνονται κάθε 4-5 χρόνια. Οι άνθρωποι αυτοί μένουν στα ορεινά χωριά και κάποιες πλαγιές μένουν φυτεμένες αντί να γίνουν βοσκοτόπια, επειδή οι πωλήσεις αυτών των (καλλιεργημένων ξανατονίζω κι όχι "αγριών") δέντρων τους αποφέρουν κάποια έσοδα. Η αγορά τέτοιων δέντρων είναι κατ' ουσία μια ενίσχυση προς το τοπικό οικοσύστημα και όχι μια καταστροφή του.

Τώρα:
1. Τα δέντρα που έχουν καλλιεργηθεί *δεν* είναι η πλειοψηφία των δέντρων που πουλιούνται στην Αθήνα.
2. Υπάρχει κάποιου είδους πιστοποίηση, την οποία δεν την έχουν οι πλανόδιοι που πουλάνε δέντρα στο πλάϊ των δρόμων, αφού πρώτα λαδώσουν την τοπική δημοτική αρχή.
3. Δεν ξέρω πόσο κοστίζουν αυτά τα ρημάδια σε σχέση με τα παρανόμως κατακομμένα.

Και τέλος δυο λεπτομέρειες για μένα:

Το δέντρο στο σαλόνι μου είναι πλαστικό.

Έχω φάει πλήρες γεύμα μέσα σε χασάπικο. :^)

Καλές γιορτές να έχουμε κορίτσαρε!!!

3:32 PM  
Blogger XBlog said...

Γκρινιάρα ε γκρινιάρα !

Xblog

5:27 PM  
Blogger triantara said...

@loth: πωπω, εσύ δεν είσαι να τα παίρνεις στην κράνα... ;)

@ανλου: τι να σου πω... ίσως η πλαστικούρα είναι τελικά πολύ μπας-κλας για μερικούς. εμένα πάντως πάντα με βόλευε. και δεν χρειάστηκα αληθινό δέντρο για να περάσω γαμάτα παιδικά (και μη) χριστούγεννα...

@μπαμπάκης: καλός το παλικάρι! :)
ακριβώς αυτόν τον διάλογο έψαχνα κι εγώ :)
λοιπόν, σύμφωνοι με αυτά που λες. να σεβαστούμε κι εκείνους που τρέφουν τις οικογένειες τους έτσι... θα μπορούσα όμως να σου πω ότι με την ίδια λογική, καλά κάνουν κι αυτοί που εκτρέφουν τα ζωάκια που μας δίνουν αργότερα την γουνίτσα τους, για να την φορέσουν οι ανέραστες γυναικούλες (ωχ... μην αρχίσω για τις γούνες, μη!!!)
και τα δύο φυσικά κάποια συμφέροντα τρέφουν.
γεγονός είναι πάντως, πως άνθρωποι που θα σταματήσουν στην άκρη του δρόμου, θα αγοράσουν και θα βάλουν αληθινό δεντράκι (ή και αληθινή γούνα, το ίδιο μας κάνει) είναι για χέσιμο!!! χωρίς εξαιρέσεις...

@xblog: it's a dirty job but somebody has to do it... :P

6:35 PM  
Blogger triantara said...

@mpampakis: και γαμώ τα ορθογραφικά μου... "καλΩς" εννοούσα βέβαια :)

6:36 PM  
Anonymous mpampakis said...

Ο παραλληλισμός με την γούνα είναι πολύ καλός. Κυρίως επειδή και οι δύο περιπτώσεις είναι χρήση της φύσης για ανθρώπινη ματαιοδοξία και όχι για να καλυφθεί ουσιαστική ανάγκη, όπως π.χ. η διατροφή.

Αλλά επιμένω ότι δεν είναι το ίδιο. Η έμφαση κατά την γνώμη μου δεν είναι σε αυτούς που ζούνε από την καλλιέργεια ελάτων (που, τονίζω και πάλι, *δεν* είναι η πλειοψηφία των φυσικών δέντρων που στολίζονται). Η έμφαση είναι στις παράπλευρες επιδράσεις στο περιβάλλον. Φαντάσου μία πλαγιά βουνού: μπορεί να είναι παρατημένη στην διάβρωση και την εκμετάλλευση για βοσκοτόπια (οι βοσκοί βάζουν τουλάχιστον όσες πυρκαγιές βάζουν κι οι οικοπεδοφάγοι δυστυχώς). Εναλλακτικά, η ίδια πλαγιά καλλιεργημένη με έλατα. Μελλοθάνατα, ναι, αλλά έλατα. Συν, μείωση της αστυφιλίας με την παροχή οικονομικού κινήτρου για διαμονή στον πλησιέστερο οικισμό.

Παρόλα αυτά, δεν είμαι τελικά υπέρ του φυσικού - κι εγώ πλαστικό έχω στο σαλόνι μου. Μην καταδικάζουμε όμως συλλήβδην όσους τα διαλέγουν, γιατί τελικά δεν είναι τόσο ξεκάθαρα δολοφονικό αυτό που κάνουν. Νομίζω.

Για την ορθογραφία, ο αναμάρτητος πρώτος τω λίθω κλπ κλπ. ;^)

9:37 PM  
Blogger Rizobreaker said...

Πολύ σωστή σε βρίσκω!! ;-)

10:33 PM  
Blogger if.. ιγένεια said...

Η οικολογική της συνείδηση την άφησε προ πολλού, αν την είχε ποτέ..

1:35 PM  
Blogger bidibis (aka g.a.n.g) said...

"και οι κώλοι μας με το κρύο που κάνει (κι άμα χιονίσει να με χέσετε ;)"

Είσαι σίγουρη για αυτό που γράφεις στην παράγραφο;

Εδώ που είμαι στη Δ Μακεδονία χιονίζει από το Σαββατοκύριακο

Ξανασκέψου το γιατί στην πραγματικότητα σε συμπαθώ και δε θα θελα να το κάνω αλλά αν επιμένεις...

6:28 PM  
Blogger Loth said...

ΧΜΜ..ΕΕ..ΝΑΙ..ΒΑΣΙΚΑ..ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ..
ΥΓ.καλύτερα τώρα???;PpPppP
ΜΑΤΣ

10:42 AM  
Blogger ΔΙΑΙΡΕΤΗΣ said...

2 βδομάδες άδεια, ε?

ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΛΕΒΑΡΗΣ, ΝΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΕ ΔΩ.

ΦΤΟΥΥΥΥΥ ΣΟΥΥΥΥΥΥΥ

:************

Σ.

7:20 PM  
Blogger if.. ιγένεια said...

Καλησπέρα, πέρασα να ενημερώσω ότι το βιβλίο έχει εκδοθεί,εσύ ως μέλος της συγγραφικής ομάδας, επικοινώνησε με τον εκδοτικό οίκο για τα υπόλοιπα.

6:06 PM  
Blogger Renegade said...

Ο mpampakis έχει δίκιο. Υπάρχει και αυτή η διάσταση...Έχεις μια τάση ρε 30αρα να είναι άσπρο μαύρο όλα. Καλό είναι αυτό δείχνει άνθρωπο με αρχές αλλά δεν είναι όλα τα γαμημένα άσπρο μαύρο. Το αντίθετο....γκρίζα είναι όλα και πρέπει να το καταλάβεις αυτό. Φιλιά και καλές γιορτές

12:28 AM  
Blogger So_Far said...

Υποθέτω ότι θα είδες κάτι πολύ υπερβολικό ή ότι θα διαπίστωσες μια υπερβολική στάση εκ μέρους των οικοδεσποτών. Σε κάτι που κατά βάση διαφωνείς.
Anyway, υπάρχει μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω σε αυτά τα θέματα, είναι ωραίος ο αυθόρμητος τρόπος που εκφράζεις την άποψή σου, δείχνει ότι σε ενοχλεί η έλλειψη μέτρου - το ξανατονίζω - .
Να περνάς καλά, ακόμα καλύτερα τώρα στις γιορτές όπως το νιώθεις. Με πολλές ευχές.

11:11 AM  
Blogger An-Lu said...

Παρεμπιπτόνως, στην οικία μου διαθέτουμε και ολοζώντανα ημιτασιόν (λέυλαντ και αριζόνα τα λένε) έλατα ΦΥΤΕΜΕΝΑ!
Έτσι έχω χριστουγεννιάτικο ντεκόρ όλο το χρόνο εκτός σπιτιού... ;-)

2:53 PM  
Anonymous kg said...

Σε κάθε σπίτι και ένα δέντρο. Όχι, δεν είναι η ευχή ενός ανθρώπου με οικολογική συνείδηση, είτε πρόκειται για αληθινό είτε για πλαστικό δέντρο, αλλά πρόκειται για ένα έθιμο που λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την περίοδο των Χριστουγέννων. Δέντρα μικρά μεγάλα, φυσικά ή τεχνητά στολίζουν κάθε γωνιά του σπιτιού μας… ή του μαγαζιού μας. Δέντρα ανάποδα, κρεμασμένα σαν σφαγιασμένα ζώα στο ψυγείο κάποιου κρεοπωλείου. Ζωντανά έλατα, κρεμασμένα από τη βάση του κορμό τους, στολισμένα με κόκκινες μπάλες και λαμπιόνια. Όχι 1 ούτε 2, αλλά 7 κρεμασμένα ζωντανά δέντρα σε δημοφιλές μαγαζί των Χανίων. Ποια σκέψη, ποια ανάγκη εξυπηρετεί ένα τέτοιο θέαμα; Πρόκειται για μια εικαστική παρέμβαση θεμελιωμένη στην ανθρώπινη ματαιοδοξία και στην αίσθηση ότι ο άνθρωπος μπορεί όλα τα αιχμαλωτίσει. Ένας βιασμός όχι μόνο της φύσης αλλά και των παιδικών ψυχών που άθελα του γίνονται θεατές αυτού του θεάματος. Ακόμη και αν πρόκειται για δέντρα που έχουν καλλιεργηθεί για αυτό το σκοπό, εκτός του ότι αποτελεί αποκρουστικό θέαμα , δεν θυμίζει σε τίποτα το πνεύμα των Χριστουγέννων μα πάνω από όλα, γίνεται ολοφάνερο ότι στο βωμό του lifestyle καταπατείται οποιαδήποτε οικολογική ευαισθησία, περιβαλλοντική συνείδηση και ηθική αρχή.
Η υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος είναι αποτέλεσμα της λανθασμένης συμπεριφοράς του ανθρώπου απέναντι σ΄ αυτό και σύμπτωμα της βαθιάς κρίσης αξιών που πλήττει την ανθρώπινη κοινωνία..

4:45 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home