Saturday, June 28, 2008

"έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας..."

Πως είναι δυνατόν να είσαι στον τόπο σου, να φεύγεις για μερικές μέρες και εκεί που πας να νιώθεις ότι γυρνάς στο σπίτι σου;

Χαζή ερώτηση αν το μέρος που επισκέφτεσαι έστω και για λίγες μέρες ήταν το σπίτι σου για τα περασμένα 13 χρόνια...

Πως είναι δυνατόν να λείπεις δύο χρόνια και μόλις πατήσεις το πόδι σου σ'εκείνο το "παλιό" μέρος να νιώθεις πως δεν έφυγες ποτέ;

Χαζή ερώτηση νούμερο ντος, αφού το παλιό σου σπίτι δεν το έβγαλες ποτέ απ΄την καρδιά σου. Με τα ωραία του, με τα χάλια του, με τα όλα του.

Τετάρτη μεσημέρι: άφιξη στο Ντύσελντορφ. Ο καιρός μουντός.
Είναι Ιούνιος και το μπουφανάκι το βγάζω απ'την βαλίτσα.

Τετάρτη απόγευμα: άφιξη στην αφετηρία - το Άαχεν. Ο καιρός βροχερός.
Αν ήταν να πω ποτέ την γελοία φράση "σε σένα χάρισα τα καλύτερα μου χρόνια", δεν υπάρχει άντρας που θα την άκουγε. Στο Άαχεν θα την έλεγα. Γιατί πέρασα γαμάτα και ούτε το κατάλαβα. Γιατί είναι πάνω στο τρίγωνο Ολλανδία-Γερμανία-Βέλγιο και θα δεις απίστευτα μέρη αν γουστάρεις να γυρνάς με το αυτοκίνητο. Και γιατί εκεί θα φας την βρόχα της ζωής σου. Δεν το διάλεξε τυχαία ο Καρλομάγνος ο ψηλός για να χτίσει το "εκκλησάκι" του εκεί πέρα. Μάλλον το είχε επισκεφτεί σε μέρες που είχε ήλιο και το ερωτεύτηκε. Όπως κι εγώ.

Photo by triantara

Πέμπτη: άφιξη για Κολωνία. Ο καιρός κατεβάζει καρέκλες. Δεν πτοούμαστε και μετά από μια βόλτα στον καθεδρικό, την κάνουμε για Currywurst mit pommes και καφεδάκι στον Ρήνο.

Photo by triantara

Παρασκευή: εκδρομούλα στο Monschau. Ο καιρός βροχερός. Ένα από τα πιο γραφικά χωριουδάκια της NRW, μέσα στα δάση και τα νερά, με τα σπιτάκια σαν να έχουν βγει από το κουτί Playmobil. Πιο ωραία είναι να έρθεις εδώ όταν έχει χιονίσει, να βουτήξεις μέσα στο παραμύθι "Η βασίλισσα του Χιονιού".

Photo by triantara

Photo by triantara

Photo by triantara

Photo by triantara

Σάββατο: εκδρομούλα στο Ντύσελντορφ. Ο καιρός: στην αρχή βγήκε ο ήλιος. Μετά μας πλακώνει η βροχή και καταστρέφει την "Ιαπωνέζικη μέρα" που ήρθαμε να δούμε. Δε γαμιέται, τρέξε στο ΝRW Forum και δες καμιά έκθεση φωτογραφίας μέχρι να σταματήσει η βρόχα. Και μετά για καφεδάκι και ναργιλέ στο ινδικό δίπλα στο ποτάμι... ωπ! έκλεισε τούτο... Δεν πειράζει, έχει ένα άλλο γιαπωνέζικο πιο πέρα.

Photo by triantara

Photo by triantara

Κυριακή: Άμστερνταμ. Ο καιρός γαμάτος (ε, βέβαια, αφού έφυγες από την "τρύπα της βροχής" γύρω από το Άαχεν...). Δεν με συναρπάζει ετούτη η πόλη. Ποτέ δεν το κατάφερε. Τρέξε να δεις το μουσείο του Βαν Γκοχ πριν κλείσει και μετά για κινέζικο στο New King στην μικρή Chinatown.

Photo by triantara

Photo by triantara

Δευτέρα: Μπριζ, ή Μπρύγκε, όπως δηλαδή γουστάρουν να την λένε οι γαλλόφωνοι ή οι φλαμανδόφωνοι του Βελγίου. Ο καιρός γαμάτος. Αυτή η πόλη με σκλάβωσε την πρώτη φορά που την είδα πριν 10 χρόνια ακριβώς, και από τότε κάθε φορά όλο και κάτι καινούριο ανακαλύπτω. Να πας, να μείνεις εκεί σε ξενοδοχειάκι δίπλα στο κανάλι, αλλά να μην είναι κατακαλόκαιρο και σε φάνε τα κουνούπια, trust me... Να περπατήσεις το βράδυ στα σοκάκια στην πόλη που σταμάτησε ο χρόνος κάπου το 1600... Και να μην θες να πας πουθενά αλλού ξανά.

Photo by triantara

Photo by triantara

Photo by triantara

Labels: ,

5 Comments:

OpenID krotkaya said...

μα ήσουν στα μέρη μας και δεν είπες λέξη?!?!

2:48 PM  
Anonymous Anonymous said...

Όσο γαμάτα περιγράφεις αυτά που ζεις, 3 φορές πιο γαμάτα μπορείς να τα αποτυπώσεις σε μια φωτογραφία. Ψάξτο...

Φιλιά πολλά κι ας μην ξέρω ούτε μια τρίχα από το παρελθόν σου!

Σ.

7:40 PM  
Blogger triantara said...

@krotkaya: χέλλοου!! χρόνια κ ζαμάνια κούκλα :)
κοίτα, επειδή περάσαμε από Βρυξέλλες μόνο από το ρινγκ του αυτοκινητόδρομου χωρίς καμία στάση στην 'υπέροχη' πόλη σας (εδώ το λέω ειρωνικά βέβαια ;), τι να έλεγα; "έλα να μας κουνάς το μαντήλι από την γέφυρα;" :)
αναμένεται όμως και δεύτερο τουρ ντ'εροπ σύντομα (γιατί το πρώτο καλάρεσε στο πιπίνι, κατάλαβες;) και θα σας ενημερώσουμε ον τάιμ τότε! α, φιλιά πολλά από τον "αντωνάκη", κατεβαίνει κι αυτός προς τα μέρη μας :)

@anonymous: εδώ κοκκινίζω και λέω ευχαριστώ χωρίς πολλές μαλακίτσες. θενκ γιου και το ψάχνω, το ψάχνω :)

12:00 PM  
Blogger T T said...

orees fotografies

11:21 AM  
Blogger triantara said...

thank you :)

8:29 PM  

Post a Comment

Links to this post:

Create a Link

<< Home